Kickboksen voor Vrouwen

Mateloos Populair!

Kickboksen is vandaag de dag mateloos populair bij vrouwen in Nederland. Zoals vroeger het kickboksen werd gezien als een sport voor vechtende straatjongens is het inmiddels overgeslagen van de rauw uitziende en heftig zwetende mannen naar vrouwen van elke leeftijd, met lang of kort har, met lange of korte nagels. Deze vrouwen zijn massaal gaan kickboksen om hun lichaam te voorzien van een fantastische training waarmee het hele lichaam in één keer flink aangepakt wordt!

Tijdens het kickboksen wordt bijna elke spier in het lichaam wel getraind en ergens tussen de 450 en 700 calorieën verbrand! En dát is nou precies de reden dat vrouwen steeds vaker kiezen voor het kickboksen in plaats van aan een gewichtje trekken op de sportschool.

“Op de sportschool verveel ik mij gewoon! Maar tijdens de kickbokstraining staat de trainer mij te motiveren om sneller en harder te gaan…
Daarnaast staat hij mij uit te dagen om net even iets verder te gaan dan dat ik denk
aan te kunnen! – Annemiek”

Daarnaast merken we ook op dat er een hoop dames komen trainen om hun gedachten op orde te krijgen en hun emoties te verwerken, zegt trainer Rienk van Kickboksen Voor Vrouwen. Zelf geeft hij trainingen in Rotterdam Noord en in Den Haag en heeft hij de “gezelligste kickboksschool van Nederland”, zoals hij zelf claimt, zien groeien vanaf het aller eerste lid tot wat het nu is geworden, namelijk een volwassen aanbieder van knallende en super gezellige kickboks-trainingen.

Het sparrings-element is bij Kickboksen Voor Vrouwen optioneel want de meeste dames vinden nou net dát enorm waardevolle trainingsonderdeel niet zo heel erg leuk. Ze hebben geen zin om met blauwe plekken thuis te komen, en daar is natuurlijk iets voor te zeggen. Maar dat maakt de training er niet minder waardevol of intensief door want de verschillende stoot en trap technieken, trapkussen oefeningen, cardio-drills, en krachtoefeningen… het komt allemaal gewoon voorbij… EN ZE ZULLEN ZWETEN!

Het helpt de dames ook enorm met het geestelijk sterker worden doordat er toch diverse mentale uitdagingen overwonnen worden tijdens de trainingen.

Alle vrouwen moeten het kickboksen leren vanaf de eerste stoot en de eerste trap. Ze krijgen het in het begin vaak niet voor elkaar om één normale push-up te doen maar na enkele keren trainen zien ze bij Kickboksen Voor Vrouwen toch al snel vooruitgang, en dat vinden ze geweldig om te zien!

“Weerbaarheid” is ook zo’n verborgen waarde van het kickboksen voor vrouwen. Door te leren omgaan met bepaalde fysieke situaties waarbij een vrouw lichamelijk én geestelijk word uitgedaagd om zich staande te houden groeien ze als persoon naar een héél nieuw level, ze worden een nieuw persoon, een sterker persoon.

“Gewoon in het donker over straat durven lopen omdat ik me zeker voel van mijzelf, dat is nog de grootste waarde geweest voor mij, naast enkele centimeters kwijt te zijn geraakt, haha! – Petra”

Kortom, of het nu gaat om afvallen, mentaal of fysiek sterker te worden, sneller te worden, een betere motoriek te krijgen of gewoon nieuwe vriendinnen te maken, bij Kickboksen Voor Vrouwen worden vrouwen met open armen ontvangen door een enthousiast team van trainers en andere medewerkers die hun liefde voor de sport delen met de aanwezigen.

De slogan van KVV luidt: De BESTE training bij de GEZELLIGSTE kickboksschool van Nederland!
En terwijl de opzwepende muziek door de speakers klinkt en de trainers op motiverende manier met luide stem de oefeningen staan uit te leggen en voor te doen en de aanwezige vrouwen staan te zweten klinkt er gelach door de zaal, dus bij Kickboksen Voor Vrouwen hebben ze het zonder enige twijfel allemaal naar hun zin!

Volg een gratis proefles Kickboks voor Vrouwen!

[bookly-form category_id=”1″ service_id=”1″ hide=”categories,services,staff_members,date,week_days,time_range”]